Troldelejren 2017

Suså gildets troldelejr 2017 blev afholdt i uge 29

Vi havde fået tilmeldt 21 børn men 2 afbud betød at vi endte med 19.
10 gildebrødre og 6 hjælpere udefra, var bemandingen og stor tak til alle, for den kæmpe indsats der blev gjort.
Alle hjælpere og gildebrødre startede på farmen lørdag den 15. juli til morgenkaffe og en hyggesnak. Vi fik så fordelt dagens opgaver og alle gik i gang med at rejse telte og det var dagen hvor sommeren kom. Vores gode køkkenhjælpere sørgede for god forplejning til alle.
Søndag morgen mødtes vi til morgenkaffe igen, mange havde sovet på Farmen enkelte var kørt hjem. Det var dagen hvor vi skulle hente børnene i Næstved og vi må nok erkende at vejrguderne ikke var med os, så vi modtog børnene i regnvejr, men alle var i godt humør og lidt beklemte.
I løbet af ugen havde vi mange forskellig aktiviteter og børnene hyggede sig. Der blev lavet snobrødspinde, smykker af fedtsten og kokosnød, vi havde et løb der hed ”Jagten på ilden”. Vi besøgte stranden hvor der blev samlet sten som de malede om eftermiddagen. Der blev lavet mange flotte ting. De var også oppe ved John hvor der blevet arbejdet i træ.
Vi besøgte også Næsby Centret hvor der blev leget Stratego og fisket og sejlet på tømmerflåde og i kajakker, ja enkelte blev temmelig våde. Derefter bagte de deres egen pizza i stenovnen som der havde været gang i mange timer.
Vi brugte en hel dag på et Harry Potter løb, hvor der var poster af mange forskellige slags. I år var alle børn på natløb, dog af 2 gange, så det var spændende.
Hver aften havde vi lejrbål med underholdning af både børn og voksne. Efter bålet var der lidt godt at spise som blev tilberedt på bålet.
Selv om vejret ikke altid var lige godt, blev der også brugt tid på den store vandrutchebane og den var de rigtig glade for.
Fredag hvor alle skulle hjem, startede med lidt småregn men ikke værre end vi kunne lave raketter, skyde med bue og pil og vores flødebollemaskinen blev også brugt. Vores største bekymring var alle de telte vi ikke kunne få pillet ned fordi de var våde. Vi besluttede så at vi ville møde derude om søndagen og håbe at vi kunne få pillet dem ned.
Til frokost begyndte solen at skinne og det blæste, så blev teltene ellers løsnet så de kunne få luft. Det store samlingstelt blev taget ned og tørret af og derefter tørret helt i solen.
Kl. 14.00 kørte bussen til Næstved med 19 glade børn der var glade for at de skulle se deres forældre. Dog stod vi med en enkelt dreng der ikke blev hentet, Vi fik ringet efter moderen og hun troede først han kom hjem søndag, Men han blev straks hentet, så alt gik vel.
Da alle vi voksne kom tilbage var de resterende næsten færdig med alle de små telte og borde og stole var afleveret. Vi sad og hyggede os med lidt at drikke inden vi pakkede det sidste.
Kl. ca. 17.00 var Troldelejren pakket sammen og alle var glade for at der ikke skulle pakkes telte søndag.
Så nu sidder vi tilbage med endnu en god oplevelse og jeg vil endnu engang sige tak til alle dem der har hjulpet til.

Troldelejrens sponsorer 2017 er:
–  1848 Fonden
–  Næstved Y´s Men`s Club
–  En anonym