Troldelejren

I efteråret 2011 nedsatte Suså Gildet et hurtigt arbejdende udvalg der skulle forsøge at etablere en sommerlejr i sommeren 2012, for børn der ikke havde så mange andre ferie mugligheder.

Det lykkedes at få rammerne til lejren på plads rimeligt hurtigt og ved hjælp af diverse fonde og andre organisationer kom den materielmæssige side af lejren også på plads.

Lejrens ledelse kom til at bestå af medlemmer fra Suså Gildet, hjulpet af spejderledere, samt andre der var vandt til at arbejde med børn.

Sct. Georgs gildernes grundlag bygger på spejderbevægelsen, hvor man som voksen gerne vil arbejde videre med de idealer som spejderbevægelsen bygger på – blot med den forskel, at nu er det som ydende og ikke nydende medlem – og her kom lejren for børn fint til at passe.

I sommeren 2012 var Suså Gildet klar til at afvikle sin første lejr, med deltagelse af 23 børn, et antal voksne fra Suså Gildet, spejderledere og andre voksne der var vandt til at arbejde med børn.

Lejren blev en stor succes selv om vejret godt kunne have været bedre. Børnene havde efter eget udsagn en sjov , spændende og anderledes uge, helt fri for mobiltelefoner, PC, Ipat og andre elektroniske ”hjælpemidler”. Børnene sov i telte, hvilket mange af dem aldrig havde prøvet, lige som alle måltider blev indtaget i det fri.

Under lejren var der arrangeret en masse aktiviteter, som fyldte dagen og aftenen sluttede med lejrbål og underholdning, leveret af børn og voksne og inden sengetid blev der også tid til snobrødsbagning og frem stilling af popkorn.

Efter lejren kom der mange positive tilbagemeldinger fra børn og forældre, hvilket betød at arbejdsgruppen besluttede at afvikle en lejr i 2013.

Lejren i 2013 blev også en succes og her var vejret med os, med masser af sol og varme.

Lejren i 2013 lignede meget lejren i 2012, hvad aktiviteter angår, men de var nu tilrettet, belært af de fejl vi havde opdaget.

Suså Gildet har også besluttet, at der skal være en lejr i sommeren 2014 – vi har det meste af det materiel vi skal bruge, vi har hjælperne og ikke mindst, så har vi lysten.


Troldelejren 2012

En dejlig uge på Farmen er slut. Jeg er overbevist om, at selv om både børn og voksne var meget trætte efter lejren, vil vi gentage det til næste år. Farmen er allerede booket, og denne gang til uge 31, 2013.

Der er ikke valgt galleri eller galleriet blev slettet.

Lidt indtryk fra Troldelejren

Den 23. maj 2012

En dejlig sommeraften på Farmen. En tiltrængt sortering af grej på værkstedet blev klaret, og så fik vi fornemt besøg…!

farmen 23 maj 001 (2)
Arbejdsgruppen og lidt af aktivitetsudvalget sammen med Peter fra Trelleborg Fonden.